Het project De locatie fase3 De woningen fase3 Het nieuws fase3 Gebr. Blokland Downloads Contact fase3
Toonaangevend

Inbo Architecten uit Rotterdam ontwierp de nieuwe woningen in DOCK187. Inbo is een landelijk architectenbureau met regionale vestigingen dat toonaangevende projecten ontwerpt. Architect Jacques Prins: 'De woningen samen vormen de zuidwestelijke rand van het 'carré', de buitenste rand van de nieuwe wijk. Dit carré doet denken aan een kasteel, of meer nog een landgoed. Dat zie je terug in de contouren van het straatbeeld, de monumentale vorm met de zwaardere volumes op de hoeken. De uitdaging was om dit beeld vast te houden in het ontwerp.

Veel variatie

De opdracht was om tegelijkertijd zo divers mogelijk te ontwerpen. De wijk is volledig op elkaar afgestemd, maar je ziet aan de gevels dat vrijwel geen twee woningen hetzelfde zijn. En de woningen die aan de voorzijde hetzelfde ogen, zijn vaak van binnen verrassend anders. Denk aan een extra meter diepte of andere breedte, wat over alle verdiepingen niet alleen extra inhoud geeft maar het ook mogelijk maakt het woonprogramma beneden anders in te delen.'

Wil jij ook zo'n mooie nieuwbouwwoning?

Jachthaven

Middelharnis heeft een directe verbinding met het Haringvliet en beschikt over een binnenhaven voor de recreatievaart en een buitenhaven voor de beroepsvaart. Via het havenkanaal bereik je de havenkom van Middelharnis. De havenkom ligt in het historische centrum van Middelharnis. Er zijn diverse horecagelegenheden in de directe omgeving. Het winkelgebied D'n Diek ligt op loopafstand.